E-Bike

Niet iedereen kan het lichamelijk opbrengen om zelf te fietsen. Soms speelt leeftijd een rol, soms is er een ziekte in het spel. Ook wanneer je vooral wilt fietsen om een beetje te bewegen en verder vooral te genieten van de omgeving, dan is een normale fiets in het winderige Nederland niet altijd het beste idee. Toch kan er evengoed gefietst worden, namelijk met de e-bike. De elektrische fiets is iets dat de laatste jaren steeds meer in opkomst is geraakt. Het is een fiets met een kleine elektrische motor die je net dat extra steuntje in de rug biedt wanneer je dat nodig hebt. De trap ondersteuning zorgt voor een fijne fietservaring.

Elektrische fiets kopen?

Een e-bike, ofwel elektrische fiets, is een redelijk grote investering. De kosten van een dergelijke fiets liggen een stukje hoger dan die van een normale fiets. Daarom is het handig om jezelf goed te informeren wanneer je een dergelijke elektrische fiets gaat kopen. Er zijn namelijk diverse soorten e-bikes op de markt, in diverse prijscategorieën. Waar je onder andere op dient te letten:

– Welke aandrijving wil je? Achterwielaandrijving, voorwielaandrijving of middenmotor?

– Wil je een trapkrachtsensor of een bewegingssensor?

– Hoe wordt de trapondersteuning uitgeschakeld zodra 25km/u wordt bereikt?

– Hoeveel geluid maakt de e-bike?

Tweedehands e-bike kopen?

Wanneer je een tweedehands e-bike koopt, dan zijn er nog een aantal zaken waarop gelet dient te worden. Zo slijt de accu zo'n 10 tot 15% élk jaar, zelfs wanneer deze niet wordt gebruikt. Wanneer je dus een tweedehandsje van 3 jaar oud koopt, dan is de accuduur slechts ong. 65% van de oorspronkelijke accu. De accu vervangen kan prijzig zijn, let hier dus op.