Fiets diefstal

Fiets diefstal

Het komt helaas erg vaak voor: je fiets wordt gejat. Je geliefde tweewieler stond net nog fijn geparkeerd tegen die boom, en twee tellen later is hij weg. Zo gaat dat. Toch zijn er een aantal zaken waarop je kunt letten om de kans op diefstal zo klein mogelijk te maken. Wij helpen je graag door een aantal van deze zaken op een rijtje te zetten. Doe er je voordeel mee!

De meeste fietsen worden in woonwijken en thuis voor het huis gestolen. Veel mensen verwachten dat hun fiets hier veilig staat, maar dat is dus absoluut niet het geval. Daarom is het belangrijk om ook thuis en in een rustige woonwijk je fiets goed op slot te doen. Al zullen we maar meteen vertellen dat dit niet altijd nut heeft. Bijna de helft van de fietsendiefstallen wordt namelijk gepleegd door professionele fietsendieven. Tegen de tijd dat jij erachter bent gekomen dat je fiets weg is, dan ligt hij waarschijnlijk al achter in een vrachtwagen richting Polen. Het enige wat je kunt doen om dit te voorkomen is in ieder geval te kiezen voor twee verschillende sloten: één ringslot op je fiets zelf en een zwaar kettingslot dat je door je hele fiets rijgt en vervolgens om een stalen hek legt.

Wist je overigens dat de meeste fietsendiefstallen overdag plaatsvindt? 's Nachts zou het te veel opvallen, maar overdag is het volkomen normaal dat er iemand door een woonwijk fietst. Ook met daglicht is het dus van belang dat je je fiets goed op slot doet.

Aangifte doen

Is je fiets dan onverhoopt toch gestolen? Dan is het in ieder geval handig om aangifte te doen. De kans dat je je fiets terugkrijgt is klein, maar een aangifte vergroot deze kans wel iets. Laten we het zo stellen: als je géén aangifte doet, dan is de kans dat je je fiets terugkrijgt in ieder geval zo goed als 0.

Tag je fiets

Om er voor te zorgen dat je fiets naar je terug kan worden bezorgd, kun je er in ieder geval voor kiezen om je postcode te graveren of je fiets te chippen. Zodoende kan de politie jou in ieder geval achterhalen als eigenaar.

Terug naar overzicht