Goede fietskleding

Goede fietskleding

Ben je fan van lange afstanden fietsen? Dan is fietskleding ontzettend belangrijk. Een optimale fiets outfit zorgt ervoor dat je je beter voelt wanneer je op de fiets zit. Het is dus zeker de moeite waard om hierin te investeren. Met slechter weer dient je fietskleding bijvoorbeeld WWA eigenschappen te bezitten. Dit staat voor waterdicht, winddicht en ademend. We gaan de belangrijkste outfit onderdelen even langs:

Fietsbroek

Het allerbelangrijkste is een goede fietsbroek. De zeem dient van hoge kwaliteit te zijn en de naden moeten platgestikt zijn voor optimaal comfort. Je wilt namelijk geen schuurplekken krijgen van je outfit.

Bekijk hier het kwalitatieve fietsbroeken aanbod voor dames en neem ook een kijkje bij de heren broeken

Fietsschoenen

Veelal worden langere afstanden gefietst met klikpedalen. Reden? Je kunt de trapper omhoogtrekken met je ene been terwijl je naar beneden duwt met je andere been. Kortom: je verdeelt de kracht en kunt zodoende sneller en/of langer fietsen. Goede klik-fietsschoenen zijn bij het kopen ietwat te groot, aangezien de voeten opzwellen tijdens een fietsrit. Rijd je veel op ruw terrein waar je vaak moet afstappen? In dat geval is het handiger om te kiezen voor fiets-loop-schoenen.

Bekijk het voordelige aanbod fietsschoenen hier

Handschoentjes

Zowel in de zomer als in de winter worden handschoenen gedragen op de fiets. Fietshandschoentjes zorgen voor meer grip op het stuur en hebben tevens zachte kussentjes om vervelende handblessures door trillingen te voorkomen. In de winter gebruik je handschoenen natuurlijk ook om de kou tegen te gaan.

Bekijk de fietshandschoenen voor heren en de fietshandschoenen voor dames

Helm

Iets wat we echt niet mogen vergeten, is de helm. Deze zorgt ervoor dat je hoofd wordt beschermd bij een eventuele valpartij. Een goed passende helm is absoluut de investering waard. Veiligheid boven alles...

Bekijk hier alle dameshelmen en herenhelmen

 

Terug naar overzicht