Naar het werk fietsen

Fietsen naar het werk 

Naar het werk fietsen heeft enkele grote voordelen voor zowel jou als de werkgever. Natuurlijk is het gezond. Dat is inmiddels wel bekend. Dit betekent dat je minder vaak ziek bent, en dit komt de werkgever ook ten goede. Minder ziekteverzuim kan jaarlijks flink wat geld besparen.

Fiets naar je werk dag

Elk jaar is er een speciale fiets-naar-je-werk dag. Je kunt je aanmelden voor deze dag en zelfs kans maken op mooie prijzen. Op deze manier wil men stimuleren dat er meer naar het werk wordt gefietst. Hier liggen namelijk nog erg veel kansen. Momenteel rijdt ongeveer 25% van de werkenden op de fiets naar het werk. Het probleem is voornamelijk dat veel mensen ver weg werken, waardoor ze niet zo gauw de fiets pakken. Echter, ook veel werkenden die dichtbij werken, nemen nog steeds de auto. Dit moet anders. Daarom kun je op de nationale-fiets-naar-je-werk dag je beste beentje voor zetten en met de fiets naar het werk gaan. Het is daarna natuurlijk de bedoeling dat je dit langer volhoudt.

Fietsplan of werkkostenregeling

Het fietsplan is een bekend fenomeen bij veel bedrijven: in ruil voor bijvoorbeeld vakantie-uren kan er dan een fiets worden gekocht. Sinds 1 januari 2015 is het fietsplan onderdeel geworden van de Werkkostenregeling. Deze regeling houdt in dat werkgevers hun personeel een vooraf vastgesteld percentage van het loon onbelast van verstrekkingen en vergoedingen kunnen laten profiteren. Dit kan bijvoorbeeld worden uitgegeven aan bedrijfsfitness, personeelfeestjes en natuurlijk een fiets. Enkele organisaties die het belang van fietsen onder de aandacht willen brengen, hebben geprobeerd om het fietsplan buiten de regeling te houden. Dit is helaas niet gelukt. Wil je gebruik maken van het fietsplan? Dan kun je het beste bij je werkgever navragen wat de mogelijkheden zijn.

Terug naar overzicht