Wielrennen

Wielrennen

Wil je het meteen goed aanpakken? Dan kun je het fietsen wat professioneler op gaan pakken door te gaan wielrennen. Wielrennen is een sport die steeds meer populariteit heeft vergaard in de afgelopen jaren. Hoewel het nog steeds voornamelijk een mannensport is, wordt het ook langzaam populairder bij vrouwen. Je ziet dit aan het hoge aantal racefietsen dat wordt verkocht aan zowel heren als dames. Het aantal blogs over wielrennen is de laatste jaren ook enorm toegenomen. Via zo'n online wielerblog lees je alles over waar je bij wielrennen aan moet denken. Voor de beginnende wielrenner is dat ideaal. Enkele tips die we zo hebben gevonden hebben we hieronder genoteerd.

Beginnen met wielrennen

Wanneer je nog geen idee hebt of je het leuk vindt om te wielrennen, dan raden we je aan om sowieso met een goedkope tweedehands racefiets te beginnen. Racefietsen zijn namelijk vrij duur wanneer je ze nieuw koopt, maar er zijn talloze oudere tweedehands fietsen die het ook nog prima doen. Vooral in het begin is dit handig, omdat je ook moet investeren in een outfit. Qua outfit is het vooral belangrijk om te kijken naar een goede racefietsbroek. Deze beschikt namelijk over een goede zeem, waardoor het wielrennen wat comfortabeler wordt. Op het gebied van schoenen kun je twee keuzes maken. Wanneer je nét begint, kun je het beste kiezen voor toeclip pedalen. Deze pedalen zijn gewoon met sneakers te gebruiken, waardoor je niet meteen hoeft te investeren in racefietsschoenen. Tenslotte heb je natuurlijk een helm nodig voor de veiligheid en handschoentjes voor het comfort.

Vervangen door hogere kwaliteit

Veel van deze spullen zijn redelijk goedkoop of tweedehands te kopen. Kijk bijvoorbeeld eens naar buitenlandse webshops en naar budget winkels zoals de Aldi en de Lidl. Deze hebben in het juiste seizoen ook vaak zulke artikelen liggen. Wanneer je hebt besloten dat wielrennen echt je ding is, dan kun je langzaamaan de goedkopere artikelen gaan vervangen voor wat hogere kwaliteit. Begin met zaken als je helm (veiligheid) en broek (comfort). Tevens kun je de toeclip pedalen vervangen door de bekende klikpedalen. Dit vergt overigens wel wat oefening, want je moet er echt aan denken om telkens wanneer je stopt uit de pedalen te klikken. De eerste keer kan dit wel eens misgaan, maar daarna krijg je er vanzelf handigheid in.

Terug naar overzicht